Burger met zoete aardappel, avocadosalsa & maïs

Bereiding 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr zoete aardappel
  • 2 kolven suikermaïs
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 tomaten
  • 15 gr koriander
  • 2 avocado's
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 600 gr rundergehakt
  • 4 tl Mexicaanse kruiden
  • olijfolie
  • boter
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje komijnpoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de zoete aardappel in wedges. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 10 min. in de oven.
  • Smelt intussen de boter. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil. Pers de knoflook. Meng de boter met de knoflook, limoenzeste, een snuifje zout en zwarte peper (of cayennepeper). Bestrijk de maïs met de boter. Schik op de bakplaat naast de zoete aardappel en zet samen nog 15-20 min. in de oven.
  • Salsa: halveer de limoen en pers het sap. Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak ¾ van de koriander fijn (zie tip). Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Meng de sjalot, avocado, tomaat en de helft van het limoensap. Kruid met zout, zwarte peper en cayennepeper (optioneel).
  • Meng de yoghurt met de rest van het limoensap. Kruid met zout, zwarte peper en komijnpoeder (optioneel).
  • Meng het gehakt met de Mexicaanse mix en een snuifje zwarte peper. Vorm met vochtige handen 1 burger per persoon.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een (grill)pan. Bak de rundsburger 2-3 min. per kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  • Halveer de maïs. Serveer de rundsburger met de zoete aardappelwedges, maïs en salsa. Schep wat yoghurt erbij. Werk af met de rest van de koriander. Smakelijk!
  • TIP: Hak de steeltjes van koriander ook fijn, die hebben veel smaak en textuur.

Opmerkingen

Bron: 15gram.be