Aardappelpuree met prei

Bereiding 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 1.2 kg kruimige aardappelen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 25 g bieslook
  • 125 g verse roomkaas met kruiden bakje

Instructions
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 15 min. gaar.
  • Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
  • Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas en bieslook door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.