Chiligehaktschotel met aardappelpuree

Bereiding 25 minuten
Oventijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 kleine winterwortel in kleine stukjes
  • 4 el olijfolie
  • 50 g bacon in reepjes
  • 400 g rundergehakt
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • el chili con carne kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 800 g aardappelpuree
  • paneermeel

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bleekselderij en wortel in ruim kokend water met wat zout in 5 min bijna gaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit ondertussen 2 el olie in een braadpan en bak de bacon in 5 min knapperig. Neem de bacon uit de pan, voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe en roerbak nog 3 min. Voeg de kruiden, tomatenpuree en bacon toe en bak 1 min. Voeg 125 ml warm water toe zodat een mooi dikke saus ontstaat en laat 5 min pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de gehaktmassa over een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de puree gelijkmatig over het gehaktmengsel. Trek er met een vork lijntjes in, bestrooi met het paneermeel en druppel er nog wat olie over
  • Bak de gehaktschotel in het midden van de oven nog 35 min totdat de pureelaag een mooi korstje heeft en goed bruin is.