Hazelnoot-mueslirepen

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8 repen

Ingredients
  

  • 150 g muesli
  • 100 g blanke hazelnoten
  • 100 g dadels zonder pit grof gehakt
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemberpoeder
  • mespuntje zout
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 150 ml stroop
  • 2 eieren
  • 50 g bloem

Instructions
 

  • Airfryer temperatuur 180 °C/20-25 minuten
  • Knip twee banen bakpapier ter grootte van de vierkante bakvorm van de airfryer. Vouw ze iets zodat ze in de bakvorm blijven liggen.
  • Meng eerst de droge ingrediënten in een kom: de muesli, hazelnoten, dadels, kaneel, kruidnagel, het gemberpoeder en een mespuntje zout.
  • Voeg daar de zonnebloemolie, stroop, eieren en bloem aan toe. Roer om met een spatel. Schep dit mengsel in de beklede bakvorm.
  • Bak de mueslikoek 25 minuten op 180 °C in de airfryer tot die goudbruin is. Check al even na 20 minuten. Laat de koek 10 minuten afkoelen in de vorm en trek hem er daarna met behulp van het bakpapier uit. Snijd de koek in 8 dikke repen.

Notes

Airfryer
Dit recept komt uit het boek Airfryer, Bas Robben