Runder-Kimchiburger met pittige mayo

Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 700 g rundergehakt
  • 60 g panko
  • 210 g kimchi fijngesneden, plus extra voor erbij
  • zeezout en grofgemalen peper
  • 4 plakken cheddar of Goudse kaas
  • 6 lente-uien gehalveerd
  • 4 hamburgerbroodjes gehalveerd
  • bladeren botersla voor erbij

Pittige mayo

  • 150 g mayonaise
  • 1 el gochujang
  • 1 el limoensap

Instructions
 

  • Maak de burgers: schep in een kom het gehakt, de panko en kimchi met wat zout en peper door elkaar. Vorm er 4 schrijven van.
  • Verhit een grote aantiaanbakpan op matig hoog vuur of steek de barbecue aan. Bak de onderkant van de burgers in 4-5 minuten bruin. Keer ze om en leg op elke burger een plak kaas.
  • Leng lente-ui ernaast en bak nog 4-5 minuten, tot de burgers naar wens gaar zijn. Schep ze uit de pan.
  • Maak intussen de pittige mayo: roer in een kom de mayonaise, gochujang en het limoensap door elkaar. Verdeel de sla, lente-ui, een schep pittige mayo, de hamburgers en eventueel wat extra kimchi over de broodjes.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay