Bereiding 25 minuten
Slowcooker 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • kg lamsschouder met bot
  • 2 middelgrote uien 300 g
  • 4 knoflookteentjes
  • 120 g verse gemberwortel
  • 2⅔ el tomatenpuree
  • 12 kardemompeulen
  • 12 hele kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2⅖ el gemalen koriander
  • 1⅕ el venkelzaad
  • 3 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blik van 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl zoutvlokken
  • gestoomde basmatirijst, komkommerschijfjes, limoenpartjes, yoghurt Griekse stijl, rode chilipeperringetjes en muntblaadjes voor erbij

Instructions
 

  • Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Braad de lamsschouder met de vette kant naar beneden 5 minuten aan.
  • Keer hem en braad de andere kant 5 minuten of tot hij bruin is. Leg de lamsschouder in een slowcooker van 5,5 liter.
  • Snijd intussen de uien en knoflook in dunne ringen en plakjes. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
  • Draai het vuur van de koekenpan tot halfhoog. Voeg de uien toe en bak ze al roerend 5 minuten of tot ze zacht zijn. Doe de knoflook en gemberwortel erbij, en bak alles al roerend nog 5 minuten of tot het is gekaramelliseerd. Doe de tomatenpuree, kardemom, kruidnagel, kaneel, koriander, het venkelzaad, de kurkuma en het chilipoeder erbij.
  • Bak alles 2 minuten al roerend tot het gaat geuren. Voeg de laurierblaadjes, tomatenblokjes, zoutvlokken en 160 ml water toe. Doe het mengsel in de slowcooker en stoof het met deksel erop 8 uur op de lage stand.
  • Haal de laurierblaadjes en hele specerijen eruit en gooi ze weg. Trek het lamsvlees in stukjes in de saus. Gooi de botten weg.
  • Serveer de rogan josh op de rijst met de komkommerschijfjes en limoenpartjes. Schep er wat yoghurt, chilipeper en munt op.

Notes

Keukenhelden - Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Keukenhelden