Bereiding 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 kippengehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 knoflooktenen geperst
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 1 tl zout
  • 2 el zonnebloemolie

Kruiden

  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl zwarte peper

Tomatensaus

  • 2 el olijfolie
  • 3 verse tomaten gemalen
  • 200 g Heinz Tomato Frito
  • 1 el koriander fijngesneden
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • 1 tl zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl zwarte peper
  • 150 ml warm water wij gebruikten minder, je kan altijd meer toevoegen als het nodig is

Instructions
 

  • Marineer het kippengehakt met de ui, knoflook, peterselie, zout, kruiden en de zonnebloemolie. Draai er balletjes van. Zet de balletjes opzij.
  • Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in de tajine en voeg de gemalen tomaten en de Frito tomatensaus toe. Roer goed door.
  • Voeg de koriander, peterselie, ui, knoflook, zout, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zwarte peper en het water toe aan de tajine en roer door. Plaats het deksel op de tajine en kook 15-20 minuten tot de tomatensaus mooi ingedikt is.
  • Open de tajine, roer even door en leg de kipballetjes voorzichtig in de tomatensaus. Sluit de tajine voor 5 minuten. Schep daarna de kipballetjes voorzichtig door de saus. Laat de balletjes 10-15 minuten in de gesloten tajine gaarkoken.
  • Serveer de kipballetjes met lekker warm brood of met een portie rijst. Eet smakelijk.

Notes

Uit de keuken van Fatima
Dit is een recept uit het boek Uit de keuken van Fatima, Fatima El Irari