Lekkerbekjes met eiersaus

Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 300 g stevige visfilet
  • sap van een halve citroen
  • zout peper
  • 50 g bloem
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 klein ei
  • 1 dl melk

Eiersaus

  • 1 hardgekookt ei
  • 3 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 2 tl geraspte mierikswortel
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout peper

Instructions
 

  • Maak eerst de eiersaus. Prak in een diep bord het ei fijn en meng de overige ingredienten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een frituurpan olie tot 175 graden.
  • Snijd de filets in 4 à 6 stukken, controleer de vis op graatjes. Besprenkel de filets met wat citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
  • Roer in een kom de bloem en chilipoeder met het ei en de melk tot een glad beslag. Haal de visfilets door het beslag en frituur ze in 5 min goudbruin en gaar. Laat de lekkerbekjes op keukenpapier uitlekken en houd ze warm in de oven (100 graden). Leg de lekkerbekjes op 2 borden en schep de eiersaus ernaast.