Deze kimchi is goed voor het hart omdat hij rijk is aan vitamine A.
Vergemakkelijkt de spijsvertering • Versterkt het immuunsysteem • Bron van vitaminen
Ingredients
- 700 g kleine Chinese kool in blokjes van 5 cm
- 2 el zeezout + 1 tl
- 2 wortels geraspt
- 1 kleine appel geraspt
- 2 lente-uien fijngesneden
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 1 teen knoflook gepeld
- ¾ tl gochugaru Koreaanse chilipoeder of een andere pittige chilipoeder
Instructions
- Masseer de kool met het zout. Dek af en laat 6 uur rusten. Spoel de kool af en laat goed uitlekken; knijp het water er eventueel met je handen uit.
- Meng de kool met de overige ingrediënten. Doe alles in een pot en voeg zoveel water toe dat alles onderstaat. Schroef het deksel losjes op de pot en laat 3 tot 6 dagen fermenteren. Zodra de smaak naar je zin is, sluit je de pot luchtdicht af.
- De kimchi is een maand houdbaar in de koelkast.
Notes
