Kimchi van kool, appel & wortel

Deze kimchi is goed voor het hart omdat hij rijk is aan vitamine A. Vergemakkelijkt de spijsvertering • Versterkt het immuunsysteem • Bron van vitaminen
Bereiding 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 1 liter

Ingredients
  

  • 700 g kleine Chinese kool in blokjes van 5 cm
  • 2 el zeezout + 1 tl
  • 2 wortels geraspt
  • 1 kleine appel geraspt
  • 2 lente-uien fijngesneden
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 teen knoflook gepeld
  • ¾ tl gochugaru Koreaanse chilipoeder of een andere pittige chilipoeder

Instructions
 

  • Masseer de kool met het zout. Dek af en laat 6 uur rusten. Spoel de kool af en laat goed uitlekken; knijp het water er eventueel met je handen uit.
  • Meng de kool met de overige ingrediënten. Doe alles in een pot en voeg zoveel water toe dat alles onderstaat. Schroef het deksel losjes op de pot en laat 3 tot 6 dagen fermenteren. Zodra de smaak naar je zin is, sluit je de pot luchtdicht af.
  • De kimchi is een maand houdbaar in de koelkast.

Notes

Supergezond, Fern Green
Dit recept komt uit het boek Supergezond, Fern Green