Aromatische Penang-curry met kip

Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 g pandanrijst
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 5 gedroogde chilipepertjes
  • 10 g kurkuma poeder
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 cm verse gember geschild en uitgeperst
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 1 reepje limoenschil
  • 1 stengel citroengras fijngehakt
  • 2 el geroosterde pinda’s
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g kipfilet in reepjes
  • 1 tl palmsuiker
  • 2 tl vissaus
  • 2 limoenblad in dunne reepjes

Instructions
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe korianderzaadjes en chilipepers in een vijzel en stamp ze fijn. Voeg dan kurkuma, knoflook, gember, sjalotjes, limoenschil, citroengras en geroosterde pinda’s toe. Stamp tot een redelijk gladde currypasta.
  • Verwarm de helft van de kokosmelk in een diepe pan en voeg de currypasta toe. Doe de kippenreepjes erbij en roer goed door. Voeg, wanneer de kip gaar is, de rest van de kokosmelk toe. Zet het vuur hoger en die er de palmsuiker en vissaus bij. Laat de curry indikken tot en romig geheel. Serveer de curry met de limoenblaadjes en de rijst.

Notes

Curry's, Machteld Smid
Dit is een recept uit het boek Curry’s, Machteld Smid