Bereiding 40 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 400 g dunne asperges in stukjes
  • 1/2 l water
  • 3/4 tl zout
  • 100 g champignons
  • 1 el citroensap
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 100 g gekookte ham
  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 2 el slagroom
  • zout/peper
  • 2 hardgekookte eieren in partjes

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  • Breng het water met het zout aan de kook en kook de aspergestukjes 15 minuten. Laat ze uitlekken. Meet ¼ l aspergewater af.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Bak de pasteitjes 15 min in de oven.
  • Snijd de ham in reepjes. Smelt de boter voor de saus in een steelpan. Verhit de bloem even mee en voeg al roerend het aspergevocht toe. Laat de saus 5 min koken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de eieren, champignons, asperges en ham voorzichtig door de saus en vul hiermee de warme pasteitjes. Direct opdienen.