Biefstuk Stroganoff

Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 biefstukken van ca. 150 g
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el arachideolie of zonnebloem olie
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g champignons in plakjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 augurken gesnipperd
  • 1 el kappertjes
  • 200 ml kookroom
  • 25 g boter

Instructions
 

  • Bestrooi de biefstukken met peper. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Schep de champignons erbij en bak ze even mee. Meng de mosterd, augurken, kappertjes en kookroom erdoor en kook zachtjes 3 minuten. Verhit in een andere pan de rest van de olie met de boter en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Bestrooi ze met zout. Serveer het vlees op warme borden met de saus ernaast.