Als je een voorzichtige en rustige kok bent, kun je die eerste stap overslaan en direct zacht gaan bakken.
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 6 braadworsten*
  • 0,66 liter bier**
  • 3 witte uien schoon en in halve ringen
  • 4 el boter
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren, in blokjes
  • 2 el grove mosterd naar smaak
  • zout en peper

Instructions
 

  • Breng de braadworsten in het bier tegen de kook aan en laat 15 minuten wellen (niet laten koken, dan scheurt het vel).
  • Fruit in een andere pan de uien aan in boter en laat onder regelmatig roeren op zacht vuur karamelliseren tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de paprika toe aan de uien en bak rondom aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de braadworsten toe en bak rondom tot de worsten een bruin randje krijgen.
  • Giet 250 ml kookvocht (bier dus) bij de worsten en roer er de mosterd doorheen.
  • Breng de boel weer tegen de kook aan en zorg door te roeren dat de mosterd de braadjus met het bier bindt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • * Maak een keuze; runderbraadworsten kunnen wat droger worden, varkensworsten hebben dat niet maar zijn juist weer wat vet (ik ga voor de laatste).
  • ** Ook het bier is een keuze. Alle bier is lekker, alles heeft alleen een andere, vaak eigen, smaak.

Notes

Kampeerkoken, Julius Jaspers
Dit recept komt uit het boek Kampeerkoken, Julius Jaspers