De magie van deze salade zit hem in de simpliciteit. Zoals met alle simpele gerechten moeten de ingrediënten van topkwaliteit te zijn. Ook horen ze op kamertemperatuur te zijn. Tomaten die nooit gekoeld zijn geweest zijn sowieso het lekkerste. Een mix van groene, gele en rode tomaten biedt een nodige balans van zoet en zuur.
Ingredients
- 750 g gemengde tomaten
- 2 bollen buffelmozzarella uitgelekt
- blaadjes van 10 g basilicum
- 4 el grassige extra vergine olijfolie
- zout en peper
Instructions
- Snijd de tomaten in onregelmatige stukken. Halveer cherrytomaten, snijd vleestomaten in blokjes en romantomaten in partjes. Leg de tomaten op een bord en bestrooi met zout en peper.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze over de tomaten. Scheur de basilicumblaadjes doormidden en bestrooi de salade ermee.
- Schenk de olijfolie over de salade en bestrooi met extra zout en peper.
Notes
