Carpaccio & romige mojo verde

Bereiding 25 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen

Keukengerei

  • BBQ of grillpan

Ingredients
  

  • 800 g ossenhaas net uit de koelkast
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl korianderzaad geroosterd, grof gemalen in de vijzel
  • 1 bos waterkers zonder harde steeltjes (of neem rucola)

Romige mojo verde

  • 2 bossen koriander blaadjes geplukt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl geraspte mierikswortel potje
  • 1 tl komijnzaad geroosterd
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • 250 ml zure room

Instructions
 

  • Maak de barbecue aan en wacht tot hij goed heet is of verwarm de grillpan voor op hoog vuur. Vet het rooster licht in. Wrijf het vlees in met de 1 el olie, korianderzaad en wat zout en peper. Gril het vlees rondom 4-5 min. tot het vanbuiten donkerbruin kleurt maar vanbinnen nog rauw is. Leg op een bord en laat helemaal afkoelen.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de mojo verde, behalve de zure room, in een kleine keukenmachine en hak fijn. Doe in een kom, roer de zure room erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Snijd de ossenhaas in dunne plakjes van ± 5 mm. Spreid de mojo verde uit op een grote schaal of op borden en leg de plakjes biefstuk erop. Bestrooi met waterkers en geef er nog wat mierikswortel bij.

Notes

Bron: Delicious