Ingrediënten
- ½ ciabatta
- 3 el pesto
- 1 courgette
- zout en peper
- 300 g pasta
- 1 el olijfolie
- 3 el truffelmayonaise
- 2 el kappertjes
- 1½ tl wittewijnazijn
- 75 g rucola
- 4 takjes basilicum blaadjes geplukt
- 240 g rundercarpaccio
- 2 el pijnboompitten
- 50 g parmezaan
Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 180°C). Snijd de ciabatta in blokjes en meng met 2 el pesto. Snijd de courgette in dunne plakjes of blokjes en meng met 1 el pesto.
- Verdeel de ciabattablokjes en de courgette over een bakplaat of braadslede, bestrooi met zout en peper en rooster 12-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Hussel ze na ca. 7 minuten even om.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in ruim, gezouten water. Giet af en meng direct met 1 el olijfolie om plakken te voorkomen. Laat afkoelen.
- Meng de truffelmayonaise, de kappertjes en de wittewijnazijn met elkaar en schep de dressing door de afgekoelde pasta. Breng royaal op smaak met zout en peper.
- Voeg de rucola, de basilicumblaadjes, de croutons en de geroosterde courgette toe en schep alles goed om. Verdeel alles over een groot bord (zodat iedereen zelf op kan scheppen) of vier losse borden. Leg de plakjes carpaccio her en der over de salade heen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin schud ze op een bord. Laat ze kort afkoelen.
- Strooi de pijnboompitjes over de carpaccio pasta salade. Rasp tot slot de parmezaan over de salade.
Opmerkingen
Bron: Koken & Genieten