Choco-hazelnootpudding met pistache

Bereiding 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 pakje chocoladepudding-poeder om te koken
  • 500 ml melk
  • 100-125 g hazelnootpasta
  • 1-2 el suiker
  • 2-3 el gemalen pistachenoten
  • 1 appel
  • 1-2 el citroensap
  • evt. munt om te garneren

Instructions
 

  • Roer het puddingpoeder en 100 ml melk tot een gladde massa. Breng de overige melk aan de kook. Roer het puddingpoeder erdoorheen en verwarm het nog 1 minuut mee. Roer de hazelnootpasta erdoorheen. Breng op smaak met suiker.
  • Laat de pudding een beetje afkoelen. Roer de pistachenoten door de pudding. Houd wat pistachenoten apart voor de garnering. Verdeel de pudding over 4 dessertglazen en laat hem minimaal 2 uur afkoelen.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en bedruppel met het citroensap.
  • Bestrooi de pudding met de appelblokjes en de overige pistachenoten. Garneer eventueel met munt.

Notes

Bron: Koken & Genieten