Deze mediterrane courgettekoekjes zijn perfect voor een borrel! Als hoofdgerecht zijn ze ook lekker met couscous en tomatensaus.
Keukengerei
- rasp
- bakplaat met bakpapier
Ingredients
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- ½ tl gemalen komijn
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el fijngehakte munt, basilicum en/of koriander
- zout en peper
- 150 g Griekse yoghurt 10% vet
Instructions
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Rasp de courgette grof. Rasp of pers de knoflook. Meng de courgette met de helft van de knoflook en met de komijn, het bakmeel en de fijngehakte kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vorm van het vochtige courgettemengsel 12 balletjes. Leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
- Rooster de courgettekeftedes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Meng intussen de rest van de knoflook met de yoghurt.
- Serveer de courgettekeftedes meteen met de knoflookyoghurt, of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Notes
