Deze versie van fattoush lijkt op de klassieke salade die iedereen wel kent en lekker vindt. Speel met de ingrediënten op basis van wat er in het seizoen is of wat er in je koelkast ligt. Dungesneden rode- of wittekool, boerenkool, rauwe courgette en groene asperges zijn allemaal heerlijk om aan dit veelzijdige gerecht toe te voegen.
Ingredients
- 2 oudbakken volkorenpitabroodjes eventueel 1 broodje meer
- 350 g tomaten van verschillende kleuren
- 1 grote komkommer (300 g)
- 1 rode paprika (150 g)
- 1 grote knoflookteen geperst
- 3 el citroensap
- 1½ el wittewijnazijn
- 1½ el granaatappelmelasse
- 4 el olijfolie
- 1/2 tl komijnzaad geroosterd en grof gekneusd
- ¾ tlkorianderzaad geroosterd en grof gekneusd
- 1 el sumak + meer voor erover
- 120 g radijs in dunne plakjes
- 1 grote banaansjalot in dunne ringen, 70 g
- 3 bosuitjes in dunne ringetjes, eventueel 1 meer
- 20 g peterselie grof gehakt
- 15 g munt in smalle reepjes
- 10 g koriander grof gehakt
- zout
Instructions
- Verhit de oven tot 180 °C. Snijd de pitabroodjes open en leg ze op een bakplaat, maar zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
- Rooster ze 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn. Zet ze opzij om ze te laten afkoelen en breek ze in hapklare stukjes.
- Snijd grote tomaten in partjes van 1 cm en snijd kleinere exemplaren doormidden, en leg ze allemaal in een grote mengkom. Verwijder de zaadjes uit de komkommer, snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm en doe hetzelfde met de rode paprika.
- Voeg de rest van de ingrediënten, behalve het brood, samen met 3⁄4 theelepel zout toe, schep alles goed om en zorg ervoor dat alle groenten met de dressing zijn bedekt.
- Voeg vlak voor het serveren van de fattoush het geroosterde brood toe en schep de salade nog één keer om. Bestrooi met nog wat sumak en serveer meteen.
Notes
