Frambozen-bananenmuffins met een krokant laagje

Deze muffins zijn zowel koud als warm lekker, bij het ontbijt of bij een kopje thee. Ze zijn ook ideaal voor een meeneemlunch en kunnen goed worden ingevroren. Gebruik voor een variatie eens bosbessen in plaats van frambozen.
Gang Koek, cake & taart
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingredients
  

  • 150 g boter
  • 2 heel rijpe bananen
  • 150 ml melk
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 licht afgestreken tl bakpoeder
  • 150 g frambozen
  • 3-4 el ruwe rietsuiker
  • 2 el zonnebloempitten

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt de boter in een pannetje en laat die iets afkoelen. Pel en prak de bananen.
  • Klop met een garde in een grote mengkom melk, fijne kristalsuiker, eieren en gesmolten boter door elkaar. Zeef bakmeel en bakpoeder erover en voeg frambozen en bananen toe. Schep alles met een grote metalen lepel door elkaar tot het vermengd is, maar meng niet te lang.
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes. Strooi op iedere muffin een beetje ruwe rietsuiker en zonnebloempitten. Bak ze 30-35 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gerezen en goudbruin zijn en een stokje dat je er middenin steekt er schoon
  • uit komt. Laat ze afkoelen op een rooster.

Notes

Lekker genieten van Cake & Gebak
Dit recept komt uit het boek Lekker genieten van Cake & Gebak