Gehaktballetjes van kip

Bereiding 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Aziatisch
Porties 12 stuks

Ingredients
  

  • 400 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 5 el room
  • 2-3 el sojasaus
  • 2 el verse koriander fijngehakt
  • 30 g panko
  • 4 stengels citroengras
  • sriracha-mayonaise
  • 4 el kewpie-mayonaise
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 1 tl zure Jalapeno gehakt
  • 1 limoen rasp
  • 1 nori-vel
  • sriracha om af te werken
  • Arbequina-olijfolie
  • fijn zeezout en versgemalen peper

Instructions
 

  • Meng het kippengehakt met ei, room, sojasaus, koriander en panko. Kruid wat bij met peper en zeezout en meng tot een homogene massa. Draai er ballen van van 40-50 gram per stuk.
  • Snijd de stengels citroengras in de lengte in vieren. Rol de gehaktballen op je keukenwerkbank wat langwerpig. Bak deze dan aan in olijfolie tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en steek in elke bal een stengel citroengras.
  • Dresseer ze op een leuke schaal en spuit er een beetje sriracha- en kewpie-mayonaise over. Werk af met lente-ui, Jalapeno, limoenrasp, stukjes nori-vel en sriracha.

Notes


















Sergio's smaakmakers, Sergio Herman
Dit is een recept uit het boek Sergio’s Smaakmakers, Sergio Herman