Gepofte zoete aardappel met kip & avocado

Bereiding 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 200 g rode bonen
  • 100 g mais
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • peper en zout
  • 500 g kipfilet in reepjes
  • arachideolie
  • 2 avocado’s
  • 100 g plattekaas kwark
  • 2 limoenen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de zoete aardappelen af, prik er enkele gaatjes in, bestrijk met olijfolie en leg op een rooster in de oven gedurende 25 tot 30 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Spoel de paprika en snijd in blokjes, snijd de lente-ui in ringetjes. Spoel de bonen en laat uitlekken. Meng de paprika met de mais en de bonen.
  • Strooi het gerookt paprikapoeder, het chilipoeder en peper en zout over de kipreepjes, meng goed tot alles een kruidenlaagje heeft. Bak de kipreepjes krokant in wat arachideolie. Voeg de paprika en de bonen met mais toe en bak in wat extra olie tot ze beetgaar zijn. Doe er als laatste de lente-uit bij.
  • Plet het vluchtvlees van 1 avocado of mix fijn in een kleine blender. Meng met de plattekaas. Pers 1 limoen uit en meng wat van het sap door het avocadomengsel. Breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Snijd de andere avocado in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap.
  • Leg de zoete aardappel op borden, maak met een scherp mes een kruis in de schil en duw de aardappel wat open. Vul met een lepel gebakken kip en groenten. Leg er de avocadoplakjes bij. Snijd de twee limoen in partjes en serveer die samen met de avocadosaus en de rest van de gebakken kip en groenten in een kommetje.

Notes

Dit is een recept uit het boek Easy@home met Ilse, Ilse D’Hooge