Ingredients
- 1 mango
- 4 abrikozen
- 1 verse rode chilipeper
- ½ kleine rode ui
- 1 biologische limoen
- wat komijnpoeder
- wat fijngesneden oregano
- versgemalen zwarte peper
- zout
- 4 zalmfilets à 125-150 g met vel
- plantaardige olie
Instructions
- Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Schil de mango voor de salsa. Haal het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine blokjes. Haal de pitten uit de abrikozen en snijd in kleine blokjes. Snipper de rode ui en snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes Hou je van pittig, laat dan wat zaad zitten. Meng de mango- en abrikozenblokjes, ui en chiliringetjes in een kom. Rasp de schil van de limoen en voeg die toe. Breng de salsa op smaak met komijnpoeder, oregano en versgemalen zwarte peper.
- Bestrijk de zalm licht met olie en rooster op de velkant 10 minuten op de matig hete BBQ. Serveer met de salsa.
Notes
