Gesmoorde prei met pijnboompitten

Bereiding 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 20 g boter
  • 2 tl olijfolie
  • 2 preien schoongemaakt en in dunne ringen
  • 80 ml groentebouillon
  • 80 ml droge witte wijn
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 el pijnboompitten licht geroosterd
  • 1 el vers geraspte Parmezaanse kaas

Instructions
 

  • Verwarm de boter en de olie in een grote koekenpan. Bak de prei 5 minuten tot hij goudbruin is. Roer goed.
  • Voeg de groentebouillon en witte wijn toe. Kook dit mengsel 10 minuten, of tot de prei zacht is.
  • Roer de verse kruiden erdoor. Besprenkel het gerecht met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Serveer het meteen.

Notes

Bron: Okoko