Hamburgers met citroengras

Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 700 g varkensgehakt
  • 70 g verse zuurdesemkruimels
  • 25 g koriander fijngesneden
  • 2 stengels citroengras alleen het witte deel, fijngeraspt
  • 2 el gember fijngeraspt
  • 1 1/2 el vissaus
  • 1 el limoenschil geraspt
  • olijfolie extra vergine om in te bakken
  • 4 hamburgerbroodjes gehalveerd
  • mayonaise
  • fijngesneden lente-ui, extra koriander, fijngesneden
  • lange rode chilipeper, partjes limoen en schijfjes tomaat voor erbij

Snel ingemaakte wortel

  • 2 el rijstwijnazijn
  • 1 el honing
  • 4 grote wortels geschild, met een juliennesnijder in reepjes gesneden

Instructions
 

  • Maak de burgers: schep in een kom het gehakt, de broodkruimels koriander, het citroengras, de gember, de vissaus en limoenschil door elkaar. Vorm er 4 schijven van.
  • Verhit een grote antiaanbakpan op matig hoog vuur of steek de barbecue aan. Schenk een scheutje olie in de pan en bak de burgers aan beide kante 4-5 minuten, tot ze gaar zijn Schep ze uit de pan.
  • Maak intussen de ingemaakte wortel: roer de zijn en honing in een kom door elkaar en schep de wortelreepjes erdoor
  • Besmeer beide kanten van de broodjes met de mayonaise. Beleg ze met de lente-ui, extra koriander, burgers, ingemaakte wortel en chilipeper. Dien op met partjes limoen en eventueel een schijfje tomaat.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay