Dit recept is zoet, spicy, zout en zuur – al mijn favoriete smaken in één gerecht – en perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Je kunt de courgetti erdoor roeren om op te warmen of ze gewoon rauw serveren. Of je kunt er gestoomde groenten en jasmijnrijst bij geven. Wat je ook kiest: enjoy!
Ingredients
- 1 el koolzaadolie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2½ cm verse gember in luciferreepjes
- 2 middelgrote rode chilipepers zaadjes verwijderd en in dunne ringen
- 250 g scharrelkippendijfilet in reepjes van 1 x 2,5 cm
- 1 el shaoxing rijstwijn of droge sherry
- 250 g courgettespaghetti courgetti
- handje geroosterde sesamzaadjes voor de garnering
Voor de saus
- 50 ml mirin
- 1 tl chilibonenpasta
- 2 el zoutarme sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 el vloeibare honing
Instructions
- Doe de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Roer goed door en zet opzij.
- Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de knoflook, gember en chilipepers toe en roer een paar seconden om hun aroma vrij te laten komen. Voeg de kipreepjes toe en schroei in 15 seconden aan één kant dicht; draai dan om en bak nog 1 minuut. Voeg zodra de kipreepjes bruin beginnen te worden de rijstwijn of droge sherry toe. Roerbak nog 2 minuten tot de kip zacht en gaar is.
- Giet de saus erbij en roerbak tot de saus ingedikt en glanzend is.
- Verdeel de courgetti over twee borden, schik de kip erop, strooi de geroosterde sesamzaadjes erover voor een ‘vleugje noot’ en serveer meteen.
Notes
