Bereiding 45 minuten
Slowcooker 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 el ghee
  • 8 cm gember geschild en heel fijngehakt
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • rasp van 2 limoenen + sap van 1 limoen
  • 12 verse kerrieblaadjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 200 g kikkererwten pot, uitgelekt
  • 200 g sperziebonen gepunt
  • 2 wortels geschild en in stukjes
  • ½ bloemkool in kleine roosjes
  • 200 g cavolo nero harde nerven eruit gesneden
  • 3 tomaten in parten
  • ½ tl zout
  • 400 ml kokosmelk Aroy-D of ander lekker merk, geschud
  • suiker optioneel
  • 1 blok paneer in dobbelstenen van 2 cm
  • gestoomde rijst en korianderblaadjes voor erbij

Instructions
 

  • Smelt in een koekenpan 1 eetlepel ghee. Bak de gember, knoflook, sjalotten en limoenrasp 5 minuten. Roer regelmatig. Voeg dan de kerrieblaadjes toe en bak nog 1 minuut mee. Schep daarna de pan leeg in de slowcooker.
  • Roer er het kerriepoeder, de kikkererwten, sperziebonen, wortel, bloemkool, cavolo nero en tomaten door. Bestrooi met het zout. Schud het blik kokosmelk en giet het erbij.
  • Stel de slowcooker 1 uur in op hoog of 6 tot 7 uur op laag (de groenten zijn dan heel zacht). Breng de curry op smaak met het limoensap en eventueel nog wat zout en suiker.
  • Bak vlak voor het serveren de paneer. Verhit in een koekenpan de resterende eetlepel ghee en bak de paneer aan alle kanten. Dat duurt zo’n 8 minuten. Serveer de curry met gestoomde rijst, de gebakken paneer en garneer met korianderblaadjes.

Notes

Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Bas Robben