Voorbereiding 25 minuten
Stoven 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 konijnenbouten
  • 2 el tarwebloem
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 3 stuks takjes rozemarijn
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g pancetta
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml Farnese Fantini Montepulciano rode wijn
  • 400 ml gepelde tomaten in blik
  • 2 el balsamicoglazuur
  • 20 g verse platte peterselie
  • 280 g Groene olijven bella cerignola

Instructions
 

  • Bestrooi de konijnenbouten met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 min. rondom bruin. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook en de pancetta fijn.
  • Neem de bouten uit de pan. Fruit de rozemarijn, knoflook, ui en pancetta 10 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree wijn, tomaten, het balsamicoglazuur en de konijnenbouten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur en 20 min. stoven. Roer af en toe.
  • Afwerken: Snijd de peterselie fijn en roer met de olijven door de stoof.
  • Slowcooker: doe alles over in de slowcooker en stoof 6 uur op laag.

Notes

Bron: Allerhande