Ingredients
- 500 g kersen ontpit en gehalveerd
- 100 g lichte basterdsuiker
- ½ citroen alleen het sap
- 2 el maizena
Voor de crumble
- 200 g volkoren- of speltmeel
- 100 g koude boter in blokjes
- 3 el lichte basterdsuiker
- 25 g havervlokken
- 50 g amandelen grof gehakt
- 1 tl gemberpoeder of 1 snufje kaneel of kardemom optioneel
- custard, roomijs of vanilleyoghurt om te serveren
Instructions
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de kersen, de suiker, het citroensap en de maizena in een bakvorm (25 x 20 cm) en roer goed door elkaar.
- Wrijf voor de crumble het meel en de boter met je vingertoppen in een kom door elkaar, tot het mengsel lijkt op broodkruim. Roer de suiker, de havervlokken, de amandelen en het gemberpoeder, of de kaneel of kardemom erdoorheen. Strooi het mengsel over de kersen.
- Bak ca. 40 minuten, tot de bovenkant goudkleurig is en de kersen zacht zijn en bubbelen aan de randjes.
- Serveer heet met custard of roomijs, laat de restjes afkoelen en zet een nacht in de koelkast.
- Serveer de volgende dag met vanilleyoghurt als ontbijt.
Notes
Per portie (6): ca. 499 kcal 9 g eiwit · 21 g vet · 66 g koolhydraten
Bron: Foodies