Kippensoep met venkel & citroen

Bereiding 25 minuten
Slowcooker 4 uur
Gang Lunch
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 50 g boter
  • 4 kippenbouten
  • 1 venkelknol overlangs in plakken van 1/2 cm
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 2 uien in dunne ringen
  • 150 g Arborio rijst
  • ½ citroen in plakjes
  • 6 takjes tijm
  • l kippenbouillon
  • zout en peper
  • 5 g dille blaadjes

Instructions
 

  • Verhit de boter in een wijde hapjespan. Leg de kippenbouten erin met de huid naar beneden en bak ze 3 minuten op middelhoog vuur tot goudbruin. Draai dan om en bak de andere kant ook 3 minuten. Neem de bouten uit de pan en leg ze in de slowcooker.
  • Voeg de venkel, knoflook en ui toe aan pan. Roerbak 5 minuten en schep dan de pan leeg in de slowcooker. Voeg de rijst, citroen en tijm toe, schenk de bouillon erin en zorg dat alle rijst nat is (voeg indien nodig extra water toe).
  • Stel de slowcooker in: 4 uur op hoog.
  • Vis de kippenbouten eruit, haal het vel eraf en pluk de bouten kaal. Doe het vlees terug in de soep en haal ook de tijm en citroen eruit. Proef en breng op smaak met zout en wat peper. Serveer met de verse dille erop.

Notes

Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Bas Robben