Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 el appelazijn
- zout en peper
- 2 takjes dille
- 6 sprietjes bieslook
- 150 g crème fraîche
- ½ tl suiker
- 750 g aardappels
- 2-3 el olie
- ½ bosje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 4 kipfilets à ca. 150 g
- 8 el paneermeel
- 3 el bloem
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kerrie
- 1 ei
- 2 el melk
- 3 el boter
Bereiding
- VOOR DE DIP Was de komkommer en schaaf hem in heel dunne plakjes. Pel de ui en schaaf hem in heel dunne plakjes. Doe de komkommer en de ui in een kom en schenk de azijn erbij. Breng op smaak met zout en peper. Was de dille en de bieslook en hak ze fijn. Roer de crème fraîche, de suiker en de kruiden door de komkommer. Laat de smaken in elkaar trekken tot je gaat serveren.
- VOOR DE AARDAPPELS Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de aardappels, snijd ze in kwarten en verdeel over een bakplaat. Meng de aardappels met de olie, zout en peper en rooster in ca. 40 minuten goudbruin in de oven. Was de peterselie en hak hem fijn. Pel de knoflook en hak hem fijn. Roer de peterselie en de knoflook door de aardappels en rooster nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- VOOR DE SCHNITZEL Dep de kipfilets droog en klop ze ca. 6 mm dik met een vleeshamer of de onderkant van een pan. Meng het paneermeel met de bloem, het paprikapoeder en de kerrie. Kluts het ei met de melk. Wentel de kipfilets achtereenvolgens door het ei en het paneermeel. Druk het paneermeel een beetje aan. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels in ca. 7 minuten per zijde gaar erin. Serveer met de komkommerdip en de geroosterde aardappeltjes.
Opmerkingen
Per portie: ca. 700 kcal | 46 g eiwit | 31 g vet | 55 g koolhydraten
Bron: Koken & Genieten