Kipschnitzel met parmezaan

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 kipfilet van 180 g in de lengte bijgesneden en gehalveerd
  • 16 blaadjes basilicum
  • 8 plakjes buffelmozzarella
  • zwarte peper grof gemalen
  • 8 plakjes prosciutto
  • 210 g verse zuurdesemkruimels
  • 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 g fijngehakte bladpeterselieblaadjes
  • extra vierge olijfolie om te besprenkelen
  • basilicumblaadjes om te serveren

Koolsalade met basilicum & kappertjes

  • 125 g crème fraîche
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 300 g witte kool fijngesneden
  • 2 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 10 g basilicumblaadjes in stukken gescheurd

Instructions
 

  • Maak eerst de koolsalade met basilicum & kappertjes. Schep de crème fraîche, wittewijnazijn en geraspte citroenschil door elkaar. Doe de kool, kappertjes en basilicumblaadjes in een komt. Schenk de dressing erover, hussel door elkaar en zet opzij.
  • Verwarm de ovengrill (grill) voor op hoog.
  • Leg de gehalveerde kipfilets op een met antiaanbaklaag beklede bakplaat. Leg op elke filet 2 basilicumblaadjes en een plakje mozzarella en bestrooi met peper. Vouw om elke halve kipfilet 1 plakje prosciutto.
  • Roer in een kom de broodkruimels, parmezaan en peterselie door elkaar.
  • Verdeel het broodkruimelmengsel over de kip en druk het aan. Besprenkel met flink wat olie en gril de schnitzels 10-12 minuten goudkleurig en gaar.
  • Dien op met de extra basilicumblaadjes en koolsalade.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay