Mango cheesecake met bosbessen

Bereiding 30 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 200 digestive koekjes
  • 100 g boter gesmolten
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 el granadine
  • 1 beker kwark mango & passievrucht Danio, 450 g
  • 250 g mascarpone
  • 250 g bosbessen of blauwe bessen
  • 2 tl maizena
  • 3 el water

Instructions
 

  • Vet een springvorm van 24 cm in met boter. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk aan en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Week de gelatine 5 min in koud water. Breng 2 el water met de grenadine aan de kook. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door de limonade.
  • Roer de Danio-fruitkwark met de mascarpone los in een kom. Voeg de limonade toe en roer goed door. Verdeel over de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koeklast.
  • Wentel de bosbessen door de maizena en doe ze met het water in een kleine steelpan. Verwarm totdat het water borrelt en de bessen uit elkaar vallen. Laat afkoelen en verdeel dan met een lepel over de taart.