Mini-kipburgertjes

Bereiding 40 minuten
Gang Lunch
Porties 12 personen

Ingredients
  

  • 225 g zelfrijzend bakmeel + bestuiven
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 140 g koude boter in kleine blokjes
  • 150 ml melk
  • 1 el nigellazaad bij de toko of grotere supermarkt
  • 1 ei geklutst

Voor de vulling

  • 3 gekookte kipfilets fijngehakt of -geplukt
  • 100 g mangochutney
  • 2 tl kerrie
  • 150 g roeryoghurt
  • 75 g mayonaise
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 1 bosje munt fijngehakt
  • ½ citroen alleen het sap
  • zout en peper
  • ½ komkommer in linten geschaafd
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen

Instructions
 

  • Verwarm voor de broodjes de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het bakmeel, het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng goed met elkaar. Voeg de boter toe en wrijf hem met je vingers door het bakmeel, tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim. Voeg de melk en het nigellazaad toe en roer de ingrediënten kort en snel door elkaar met een tafelmes, tot je een zacht deeg hebt.
  • Stort het deeg op je werkblad en kneed kort door, zodat alle kruimeltjes erin zitten. Bestuif je werkblad goed met bakmeel en rol het deeg ca. 1½ cm dik uit. Steek 12 cirkels (7 cm Ø) uit het deeg – maak zo nodig opnieuw een bal van het deeg en rol het opnieuw uit, zodat je genoeg cirkels eruit kunt steken. Leg ze op de bakplaat, bestrijk de bovenkant met het geklutste ei en bak in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  • Meng voor de vulling de kip, de mangochutney, de kerrie, de yoghurt, de mayonaise, de kruiden, het citroensap, zout en peper in een kom met elkaar. Wil je de burgers meenemen op een picknick? Doe de kip en de andere ingrediënten voor de vulling dan in een koelbox of -tas en neem de broodjes apart mee.
  • Breek om te serveren de broodjes horizontaal open en beleg met de kip, de komkommer en de rode ui. Steek eventueel vast met een prikker.

Notes

Per portie: ca. 285 kcal 13 g eiwit · 16 g vet · 21 g koolhydraten
Bron: Foodies