Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 kogelbiefstukken in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 75 g pancetta in stukjes
  • 1 ui in repen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 ml rode port
  • 125 g mascarpone
  • 250 g verse pasta tagliatelle
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Instructions
 

  • Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord.
  • Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de ui met de tijm 2 min. mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook. Breng de saus pittig op smaak met zout en peper.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
  • Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 warme borden en serveer de kaas apart erbij.
  • Lekker met spruitjes.

Notes

Bron: Allerhande