Pastarolletjes met spinazie

Bereiding 45 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 6 verse lasagnevellen met ei
  • 50 g grana padano

Voor de tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 200 ml rode wijn
  • 800 g cherrytomaten blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el worcestershiresaus
  • 2 tl suiker
  • 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
  • 30 g grana padano

Voor de vuling

  • 300 g spinazie
  • 500 g mascarpone
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 citroen uitgeperst en schil geraspt
  • zout en peper
  • 200 g pulled pork zelfgemaakt of bij de slager

Instructions
 

  • Verhit voor de tomatensaus de olie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui er in ca. 5 minuten glazig in en roer de knoflook erdoorheen. Zet het vuur hoog, voeg de wijn toe en kook hem ca. 2 minuten in.
  • Verlaag het vuur weer naar middelhoog en voeg de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de worcestershiresaus, de suiker en ¾ van het basilicum toe. Laat ca. 20 minuten koken onder af en toe roeren.
  • Doe ondertussen voor de vulling de spinazie in een vergiet en schenk er een kan kokend water overheen. Laat ca. 5 minuten afkoelen en uitlekken. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie fijn. Meng de mascarpone in een kom met de knoflook, de schil en het sap van de citroen en royaal zout en peper.
  • Proef de Saus en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de tomatensaus over een ronde ovenschaal. Leg de lasagnevellen op een snijplank. Verdeel over elk vel ⅙ (ca. 2 el) van de mascarpone, ⅙ van de spinazie en van de Pulled pork, Rol ze vanaf de korte zijde op en snijd ze elk in 4 rolletjes. Zet de rolletjes rechtop en dicht tegen elkaar aan in de saus.
  • Steek de overige basilicumblaadjes ertussen en rasp de grana padano eroverheen. Bak in ca. 30 minuten in de oven bubbelend en goudbruin.

Notes

Per portie: ca. 654 kcal, 22 g eiwit, 43 g vet, 37 g koolhydraten
Bron: Foodies magazine