Een vereenvoudigde versie van een van mijn meest gemaakte recepten, dat ik op mijn beurt weer gebaseerd heb op een geliefd recept van Nigella Lawson. In het originele recept zit double cream, maar ik gebruik mascarpone omdat dat in Italië makkelijker verkrijgbaar is en perfect in dit gerecht past. Ik ben trouwens nog nooit een romige citroenpasta tegengekomen die ik niet lekker vond!
Ingrediënten
- 200 g linguine
- zeezout
- 2 eidooiers
- 100 g mascarpone
- 2 el geraspte pecorino
- geraspte schil van 1 biologische citroen en het sap van ½
- 2 el boter
- een paar basilicumblaadjes gescheurd
- extra vierge olijfolie voor erbij
Bereiding
- Kook de linguine in een grote pan met ruim gezouten water al dente. Giet af en bewaar een beetje van het kookwater, voor het geval de saus dit nodig heeft (al is dat bij dit recept zelden het geval). Doe de linguine terug in de pan.
- Klop intussen de eidooiers, mascarpone, pecorino, citroenrasp en het -sap in een kom. Voeg een snuf zout en de boter toe en zet opzij.
- Giet de saus in de pan met de afgegoten linguine en roer flink op zo laag mogelijk vuur tot elke pastasliert bedekt is met saus. Proef en breng zo nodig verder op smaak met extra zout of citroensap. Voeg de gescheurde basilicumblaadjes toe, schep snel om en serveer met een scheutje extra vierge olijfolie.
Opmerkingen
