Salade met frambozen en groene asperges

Bereiding 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 teen knoflook
  • 125 g frambozen vers
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra virgine
  • 8 groene asperges
  • 150 g garden lettuce* groene eikenblad rucola, veldsla, lollo rosso, romaine
  • 6 el kervel grof geplukt
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructions
 

  • Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in de vijzel. Voeg 1/3 van de frambozen toe en stamp fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom.
  • Snijd het onderste harde stukje van de asperges en schil ze. Snijd ze in hele schuine plakjes van ½ cm dikte. Schep de asperges, sla en helft van de kervel om met de helft van de dressing. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  • Verdeel de salade over 4 borden bestrooi met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de salade. Schep de rest van de dressing en kervel erover.

Notes

Bron: Deliciousmagazine