Deze klassieke Indonesische kipsaté wordt traditioneel boven een klein houtskoolvuurtje geroosterd, maar op de barbecue kan natuurlijk ook.
Keukengerei
- houten spiesen
- houtskoolbarbecue
Ingredients
- ca. 750 g kipfilet of kippendijfilet
- 1 el tamarindepasta
- zout en peper
- 200 g pindakaas
- 1 el sambal oelek
- 2 el azijn
- 4-5 el ketjap
- 50 g pinda’s
- 2 el olie
Instructions
- Snijd het kippenvlees in blokjes van ca. 3×3 cm. Meng de tamarindepasta met 1 el water. Breng het kippenvlees op smaak met zout en peper en meng het met het tamarindemengsel. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.
- Meng voor de pindasaus de pindakaas met de sambal, de azijn en 1-2 el ketjap. Hak de pinda’s grof en meng ze door de saus. Dep eventueel de kip droog met keukenpapier en rijg ze aan de spiesen. Meng 3 el ketjap met de olie. Gril de kipspiesjes ca. 10 minuten boven houtskool en bestrijk ze tijdens het grillen regelmatig met het ketjap- oliemengsel.
- Serveer de satay met de pindasaus.