Deze klassieke Indonesische kipsaté wordt traditioneel boven een klein houtskoolvuurtje geroosterd, maar op de barbecue kan natuurlijk ook.
Bereiding 40 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Keukengerei

  • houten spiesen
  • houtskoolbarbecue

Ingredients
  

  • ca. 750 g kipfilet of kippendijfilet
  • 1 el tamarindepasta
  • zout en peper
  • 200 g pindakaas
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el azijn
  • 4-5 el ketjap
  • 50 g pinda’s
  • 2 el olie

Instructions
 

  • Snijd het kippenvlees in blokjes van ca. 3×3 cm. Meng de tamarindepasta met 1 el water. Breng het kippenvlees op smaak met zout en peper en meng het met het tamarindemengsel. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.
  • Meng voor de pindasaus de pindakaas met de sambal, de azijn en 1-2 el ketjap. Hak de pinda’s grof en meng ze door de saus. Dep eventueel de kip droog met keukenpapier en rijg ze aan de spiesen. Meng 3 el ketjap met de olie. Gril de kipspiesjes ca. 10 minuten boven houtskool en bestrijk ze tijdens het grillen regelmatig met het ketjap- oliemengsel.
  • Serveer de satay met de pindasaus.