Ingredients
- 25 g boter + extra
- 2 uien gesnipperd
- 500 g rundergehakt
- 650 g roerbakgroenten
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 4 el worcestersaus
- 10 el panko Japans paneermeel + extra
- 300 g Parmezaanse kaas geraspt
Voor de aardappelpuree
- 1 kg aardappelen geschild en in grove stukken
- zout en peper
- el mosterd
- 2 eidooiers
- 100 ml warme melk
Instructions
- Kook de aardappelen gaar in een laag water met zout.
- Smelt wat boter in een grote koekenpan of wok. Fruit de ui erin. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is en bak het rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ca. 10 minuten mee
- Voeg de tijm, het laurierblad en de rozemarijn toe en breng op smaak zout en peper. Voeg de tomatenpuree en de worcestersaus toe, roer door en verwarm dit ook even mee.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht:180°C) en vet een ovenschaal in. Verdeel 5 el panko over de bodem.
- Stamp de gekookte aardappelen fijn tot een puree en meng met 25 g roomboter, 100 g Parmezaanse kaas, 5 el panko, de mosterd, de eidooiers en de warme melk.
- Verdeel wat aardappelpuree over de bodem en zijkanten van de ovenschaal tot een laagje van 1 cm dik. Verdeel het gehaktmengsel hierover en dek de schotel af met een laag aardappelpuree. Bestrooi met de overgebleven panko.
- Bak de shepherd’s pie ca. 30 minuten in de oven. Bestrooi na ca. 20 minuten met 200 g Parmezaanse kaas en verwarm nog ca. 10 minuten
Notes
Bron: Koken & Genieten