Snelle pulled chicken op brioche

Bereiding 45 minuten
Gang Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 8 kipkarbonades met bot en vel
  • 2 el rub voor kip
  • 4 briochebroodjes gehalveerd
  • 2 kropjes little gem blaadjes geplukt
  • 4 el zure room
  • 1 limoen sap en rasp

Saus

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 1 el appelciderazijn
  • 200 ml tomatenpassata
  • ½ el sriracha
  • 1 el ketjap manis

Instructions
 

  • Zet ondertussen voor de saus de skillet naast de kip op de indirecte zone. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de sjalot en knoflook 5 minuten. Voeg het gemberpoeder, de gemalen koriander en oregano toe en roer goed. Blus af met de appelciderazijn. Voeg de tomaten-passata, sriracha en ketjap toe en laat enkele minuten koken. Haal de skillet van de barbecue en haal de helft van de saus uit de pan. Houd apart.
  • Haal de kipkarbonades van de barbecue en pluk het vlees met twee vorken van het bot. De huid kun je fijnsnijden en door het vlees mengen.
  • Roer de pulled chicken door de saus in de skillet.
  • Leg de briochebroodjes met de snijkant naar beneden op het rooster en gril tot ze licht getoast zijn.
  • Besmeer de broodjes met de achtergehouden saus. Verdeel de little gem, pulled chicken crème fraîche, limoenrasp en het limoensap over de broodjes.

Notes

Dit recept komt uit het boek Het Ultieme Vleesboek, Zowie Tak