Ingredients
- 1 kilo spruitjes gewassen en lelijke blaadjes verwijderd
- 150 g chorizo in stukjes
- 1 el olijfolie
- 100 g vacuümverpakte kastanjes verkruimeld
- 2 takjes rozemarijn alleen de naaldjes
- 1 el sherryazijn of een andere lekkere azijn
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 °C en breng water aan de kook. Kook de spruitjes 8 minuten in gezouten kokend water en laat uitlekken. Bak de chorizo in 1 el olijfolie op matig vuur tot de olie rood is. Voeg de kastanjes toe en de rozemarijnnaaldjes en schep alles door elkaar. Voeg dan de spruitjes toe, schep nogmaals door elkaar met de azijn en doe met de kastanjes en rozemarijn in een ovenschaal. Druk alles met de stamper een beetje plat zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
- Bak 25 minuten in de oven of tot de spuitjes verkleuren of bewaar afgedekt voor later.
Notes
