Taco’s met chorizo, bloemkool & kikkererwten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 420 g bakchorizo ongeveer 3 worstjes, in plakjes
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 500 g kleine bloemkoolroosjes
  • 1 blik van 400 g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g cherrytomaten
  • 2 theelepels pimentón gerookte-paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 60 ml water
  • 8 bloemtortilla’s van 15 cm opgewarmd
  • fijngesneden rode kool en koriander

Limoen-koriandercrema (300 ml)

  • 240 g zure room
  • 2 el limoenrasp
  • 1 el korianderblaadjes fijngesneden
  • zeezoutvlokken
  • 1 tl limoenschil fijngeraspt

Instructions
 

  • Verhit een grote koekenpan op matig hoog vuur.
  • Voeg de olie, chorizo en ui toe en bak 5 minuten of tot de chorizo goudkleurig is.
  • Roer de bloemkool, kikkererwten, tomaten, pimentón en komijn erdoor en bak 6 minuten mee; roer af en toe. Roer het water erdoor. Leg een goed passend deksel op de pan en draai het vuur wat lager. Kook 5-7 minuten, tot de bloemkool gaar is.
  • Roer voor de limoen-koriandercrema de zure room, limoensap, koriander en geraspte limoenschil door elkaar. Breng op smaak met zeezoutvlokken.
  • Vul de tortilla’s met een beetje rode kool en een schepje van het chorizo-bloemkoolmengsel. Verdeel er wat koriander over en de limoen-koriandercrema.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay