Ingredients
- 150 ml hete sterke zwarte koffie
- 50 g donkere rietsuiker bij de toko
- 50 ml marsala
- 250 g mascarpone
- 1 tl vanillepasta
- 50 g fijne kristalsuiker
- 2 el melk
- 300 ml slagroom
- 175 g lange vingers
- 200 g bramen
- 25 g cacao of geraspte pure chocolade
- 100 g pure chocolade grof gehakt
Instructions
- Meng de koffie en de rietsuiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en roer de marsala erdoorheen.
- Klop intussen de mascarpone de vanille, de kristalsuiker en de melk met een handmixer glad. Klop in een andere kom met dezelfde mixer de slagroom tot zachte pieken. Spatel de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.
- Houd 4 el van het koffiemengsel apart. Dompel ⅓ van de lange vingers in de rest van het koffiemengsel en bedek er de bodem van een glazen schaal mee (ca. 1½ I inhoud) – een rechthoekige schaal is het makkelijkst, maar een andere vorm kan ook; wellicht moet je
- dan wat lange vingers in stukjes breken om het te laten passen.
- Verdeel ⅓ van het mascarponemengsel eroverheen, strijk glad en bestrooi met de helft van de bramen. Herhaal de lagen en eindig met een laag mascarponemengsel. Bestuif met de cacao of bestrooi met de geraspte chocolade.
- Zet de tiramisu minimaal 3 uur in de koelkast. In de koelkast blijft de tiramisu een dag goed. Verwarm, wanneer je wilt serveren, het apart gehouden koffiemengsel met de gehakte chocolade en roer het glad. Lepel wat warme saus op de borden en leg er een stuk tiramisu bovenop.
Notes
Per portie: ca. 743 kcal, 8 g eiwit, 55 g vet, 50 g koolhydraten
Bron: Foodies