Ingredients
- 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 30 gram belegen kaas geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 400 gram gepelde tomaten blik
- 70 gram tomatenpuree
- 400 milliliter groentebouillon
- 1 theelepel suiker
- 200 milliliter slagroom
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek of snijd sterren uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
- Verhit intussen de olijfolie in een (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree, bouillon en suiker toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Neem de pan van de warmtebron en roer de slagroom erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en leg de sterren voorzichtig erop.
Notes
Bron: Boodschappen.nl