Visschnitzel met kappertjes & citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Scandinavisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 witte visfilets van 175 g zonder huid, bijgesneden
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 210 g verse zuurdesemkruimels
  • 12 g dille fijngesneden
  • 2 el kappertjes afgespoeld, uitgelekt en fijngesneden
  • 1 el fijngeraspte citroenschil
  • 2 eieren licht geklopt
  • olijfolie extra vergine om te besprenkelen
  • partjes citroen en munt-selderijsla voor erbij

Instructions
 

  • Verwarm de ovengrill voor op hoge temperatuur.
  • Bestrooi beide kanten van de vis met zout en peper. Schep de broodkruimels, dille, kappertjes en citroenschil door elkaar.
  • Doop de visfilets in het ei en druk ze dan stevig in het broodkruimelmengsel zodat ze er aan beide kanten mee bedekt zijn.
  • Leg z op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er flink wat olie over. Gril z aan elke kant 5-6 minuten, tot ze krokant en goudkleurig zijn.
  • Dien de visschnitzels op met partjes citroen en de munt-selderijsla.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay