Vissticks met spinaziepuree, worteltjes en yoghurt-remoulade

Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 1 sjalot
  • 2 takjes citroentijm
  • 8 vissticks
  • 100 gr spinazie
  • boter
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Voor de yoghurt-remoulade

  • 2 volle el mayonaise
  • 1 volle el yoghurt
  • 1 volle tl grove mosterd
  • 2 cocktailaugurkjes in kleine blokjes
  • 4 zoetzure uitjes in kleine blokjes
  • ½ sjalot gesnipperd
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding
 

  • Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Snijd intussen de wortelen in plakjes van 2-3 millimeter (schillen hoeft niet).
  • Snipper de sjalot fijn. Rits de blaadjes van de takjes citroentijm.
  • Smelt een klontje boter in een pot en fruit de sjalot 2 min. op zacht vuur. Voeg de wortel toe en laat 3 min. meebakken op middelhoog vuur. Kruid met de citroentijm, zout en zwarte peper. Voeg een scheut water toe, zet het deksel op de pot en laat stoven tot de wortel beetgaar is. Als het water verdampt en de wortel nog niet gaar is, voeg je een extra scheut water toe.
  • Yoghurt-remoulade: Meng de mayonaise met de yoghurt en de mosterd. Voeg samen met de sjalot toe aan het mayonaisemengsel. Roer de fijngesneden kruiden door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de visticks in 3-4 min. goudbruin op middelhoog vuur.
  • Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Hak de spinazie grof, meng onder de puree en laat slinken.
  • Serveer de spinaziepuree met de gestoofde worteltjes en visticks. Werk af met een lepel yoghurtsaus. Smakelijk!

Opmerkingen