Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 uien grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 klein stukje gember geschild en geraspt
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- 500 g flespompoen in stukken
- 500 g zoete aardappels in stukken
- 1 l groentebouillon
- croutons om te serveren
- korianderblaadjes om te serveren
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui, de knoflook en de gember ca. 10 minuten erin, tot de ui zachter wordt. Voeg de komijn en de kurkuma toe en bak nog ca. 2 minuten.
- Voeg de flespompoen en de zoete aardappel toe en bak al roerend 3-4 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 20 minuten koken, tot alle groenten zacht zijn.
- Pureer glad met een staafmixer en voeg naar wens wat water of bouillon toe om de soep dunner te maken. Bestrooi met croutons en verse korianderblaadjes en serveer
Opmerkingen
Per portie: ca. 185 kcal 3 g eiwit · 5 g vet · 29 g koolhydraten
Bron: Foodies magazine