Ingredients
- 1 ui gesnipperd
- 1 tl venkelzaadjes
- 3 el olijfolie
- 4 stengels bleekselderij in reepjes
- 2 takjes tijm de blaadjes gerist
- 2 takjes rozemarijn de naaldjes gerist
- 1 l gepelde tomaten
- 1 groentebouillonblokje
- 1 groene courgette in blokjes
- 150 g kleine pasta bijv. orecchiette
- 1 blik witte bonen à 400 g uitgelekt en afgespoeld
- zout en peper
- 25 g pijnboompitten geroosterd
- 1 bosje basilicum
- grissini
Instructions
- Fruit de ui en het venkelzaad ca. 5 minuten in de olijfolie Voeg de bleekselderij, de tijm en de rozemarijn toe en fruit nog ca. 5 minuten. Blus af met de gepelde tomaten en 500 ml water. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in ca. 8-9 minuten de pasta beetgaar.
- Voeg de courgetteblokjes en de witte bonen toe en kook de soep nog enkele minuten, zodat de courgette gaar, maar nog wel knapperig is. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over diepe borden en strooi er de pijnboompitten over. Maak af met wat basilicumblaadjes. Geef er grissini bij.
Notes
Bron: Foodies