Ingredients
- 400 g kipfiletstukjes
- 1 el mexicaanse of cajunkruiden
- 20 g boter
- 50 g ontbijtspek in reepjes
- 3 stengels bleekselderij in dunne boogjes
- 2 uien in dunne ringen
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 blikken kidney bonen à 450 g
- 1 pakje tomato frito
- 40 g rozijnen
- 35 g pure chocolade gehakt
- 3 el fijngesneden peterselie
Instructions
- Kruid de kipstukjes en bak in de boter rondom bruin. Voeg de ontbijtspek toe en bak knapperig. Voeg de bleekselderij, ui , paprika en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de chilibonen, tomato frito en rozijnen toe en laat in 10 minuten door en door warm worden. Voeg dan de chocolade toe, laat zachtjes smelten en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.
- Lekker met rijst, tortillachips en guacamole.
Notes
Ook lekker met mais.